Blog

Best of both worlds

By 7 juni 2019 No Comments

Tips van de trouwambtenaar

Ik dacht ik ga een blog beginnen over mijn ervaringen als trouwambtenaar en ga dan ook meteen de aanstaande bruidsparen van goede adviezen en slimme tips voorzien. Had ik een leuk stukje geschreven, bleek dat geen blog te zijn maar een post (dit hoor je uit te spreken als poost). Want waar een post (poost) erg kort moet zijn, behoort een blog ongeveer 300 woorden te bevatten. Waarom? Omdat de zoekmachines van Google artikelen onder de 200 woorden niet eens meenemen in hun zoektocht en je wilt wel gevonden worden. Maar het mag ook weer geen hele grote lap tekst zijn want dan wordt het niet meer gelezen en je wilt wel dat je blog gelezen wordt.  Dus 300 woorden, want dat is goed te lezen en wordt opgepikt door de zoekmachine. Zo leer je nog eens wat.

Maar nu naar mijn ervaringen als trouwambtenaar. De maand mei is traditioneel de maand waarin veel getrouwd wordt. En zo mocht ik afgelopen maand ook weer voor diverse bruidsparen de trouwceremonie verzorgen en mijn bijdrage leveren aan een onvergetelijke dag. Waar vroeger het kerkelijk huwelijk het belangrijkste moment van de dag was, is dat tegenwoordig het burgerlijk huwelijk. En dat is eenvoudig te verklaren: bijna geen enkel bruidspaar trouwt nog voor de kerk. En dus is het burgerlijk huwelijk het enige officiële moment van de dag en dat moet dus echt naar de wens van het bruidspaar zijn. Dus is mijn advies aan elk paar wat trouwplannen heeft: zoek de trouwambtenaar die bij jullie past. Hier zal ik in mijn volgende blog meer over gaan vertellen. Zelf ben ik de afgelopen maand op de mooiste locaties actief geweest, zoals in de kapel van klooster Bethlehem in Haaren. En als je dan mij het burgerlijk huwelijk in een fraaie kapel laat verzorgen, dan heb je ”The best of both worlds.”

Even tellen. 317 Woorden. Zo, nu is het een blog.

Trouwlocatie Brabant