Blog

Muziek, het voedsel van de liefde

By 21 september 2019 No Comments
muziek ceremonie

Dit heb ik altijd al een keer willen doen: Shakespeare citeren. Want de uitspraak “Muziek, het voedsel van de liefde” is een uitspraak van deze beroemde Engelse schrijver. Waar de Engelsen gezegend zijn met deze romantische schrijver en zijn uitspraken, moeten wij het in Nederland doen met Ria Valk en haar “De liefde van de man gaat door de maag”. Verschil moet er zijn en verschil is er dus. Deze blog gaat dan ook niet over de huwelijksdag en het diner, maar over de trouwceremonie en de muziek.

Muziek speelt namelijk een heel belangrijke bijrol tijdens een ceremonie. Het bruidspaar komt binnen onder muzikale klanken. Of als je het iets traditioneler – – en zeer zeker ook heel mooi en bijzonder – wilt doen: dan komt eerst de bruidegom met zijn moeder, na enige tijd gevolgd door de vader van de bruid met zijn dochter die hij vervolgens overhandigt aan degene die zo’n drie kwartier later officieel zijn schoonzoon zal zijn. Maar altijd onder muzikale begeleiding.

Tijdens een huwelijksceremonie klinkt er onder andere muziek bij binnenkomst van het bruidspaar, tijdens het handtekening zetten en na afloop van de ceremonie. Die muzikale begeleiding kan natuurlijk op een memory stick staan, maar geloof me: het is echt vele malen mooier als er tijdens een ceremonie live muziek gemaakt wordt. En regelmatig mag ik gelukkig meemaken dat een bruidspaar kiest voor live muziek.

 

Zo mocht ik onlangs kennis maken met de stressbestendige Stef de Hond – onder andere de nieuwe orkestleider van Paul de Leeuw – die samen met zangeres Pleun van Dieren een trouwceremonie muzikaal ondersteunde. Echt geweldig. Twee professionals die er samen met mij voor het bruidspaar een onvergetelijke ceremonie van maakten.

 

Maar ook heb ik al diverse keren samen met Nicole van Hoof een ceremonie verzorgd. En geloof mij, samen maken we er tijdens het officiële gedeelte al een feest van.

ceremonie met muziek